Krušnohoří - bez hranic

Plánujete dovolenou v česko-německém příhraničí? Chcete na výlet a nevíte kam? Právě pro Vás, ale i pro občany horských obcí vznikla nová webová stránka s podrobnými informacemi o regionu Deutschneudorf – Lesná v Krušných horách.

Projekt podpořený z Fondu malých projektů Cíle 3 v Euroregionu Krušnohoří/Erzgebirge z Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007 – 2013 s názvem „Přeshraniční propojení - turisticky orientovaná internetová prezentace společného přeshraničního regionu v okolí Deutschneudorf a Lesná“ byl zahájen dne 15. 5. 2012 a ukončen dne 15. 5. 2013. Nositelem projektu byla obec Deustchneudorf na saské straně a partnerem projektu Horský klub Lesná, o. s. na české straně.

Cílem projektu bylo poukázat na skutečnost, že státní hranice není bariéra. Při návštěvě regionu lze zavítat na území českých i saských obcí a navštívit řadu památek a turistických atrakcí, které jsou zde pro Vás připraveny.

Dne 14. 5. 2013 proběhlo na Lesné za četné účasti starostů českých i saských obcí slavnostní „otevření“ a představení zhotovených internetových stránek. Ty nabízí přívětivé prostředí a mnoho informací pro své uživatele. Kromě české i německé mutace se zde nachází informace o obcích regionu, kulturních památkách, muzeích, tipů na výlety, zimních střediscích, turistických zajímavostí, plánovaných akcí v regionu, kontaktů na penziony, hotely, restaurace a mnoho dalších zajímavých témat.

Samotné internetové stránky jsou provázány s mapami, můžete se tak snadno zorientovat a zjistit přesnou polohu místa.

Do budoucna bychom rádi udrželi tyto nově vzniklé internetové stránky stále živé a doplňovali aktuální informace o akcích, obcích a rozšiřovali materiály o regionu.

Objevte i Vy tento jedinečný kus přírody a kulturní krajiny, kterou nezastaví hranice. Naše pestrá a rozmanitá oblast má své vlastní kouzlo a nabídne Vám jedinečné zážitky.

Vydejte se na virtuální cestu napříč Krušnými horami a pak nás přijeďte navštívit.

www.krusnohori-bez-hranic.cz

www.grenzenloses-erzgebirge.de

 

Mgr. Dana Waldsteinová

koordinátorka projektu na české straně 


Fotogalerie:


Starší články