závod " ŠERPŮ " V.

Krušnohorský adrenalinový výstup se zátěží na zádech po historické solné stezce z Halle do Prahy, nejnáročnější úsek o délce 2325 m s převýšením 200 m na trase Pyšná – Lesná zdolávali závodníci o Státním svátku, 8. května v 5. ročníku závodu Šerpů.

Co nejrychleji dosáhnout cíle se závažím na zádech, krok za krokem doprovázeni povzbuzujícími výkřiky přihlížejících absolvovalo závod v rekordním počtu 154 závodníků. Účast byla oproti loňskému ročníku o 43% vyšší a to i přes dopolední nepřízeň počasí. Závodníci rozděleni do 8. věkových kategorií se zátěží od 0 do 40 kg změřili své síly ve všech věkových skupinách, od těch nejmladších až po seniory. Pro závodníky bylo zajištěno i občerstvení . Při slavnostním vyhlašování výsledků obdrželi závodníci pamětní medaile a symbolické keramické solné měšce. Hlavní cenu 20kg krocana si odnášeli vítězové v kategoriích ženy (10 kg) a muži (40 kg). Během odpoledne byl pro všechny návštěvníky Lesné připraven doprovodný kulturní program v Krušnohorském muzeu s praktickými ukázkami zapomenutých řemesel v podání členů Horského klubu Lesná.Ojedinělý závod nabídl účastníkům a jejich fanouškům nevšední zážitek a procházku v příjemném prostředí Krušných hor.

Horský klub Lesná děkuje firmě Trimm, Fisad, Hlaváček a synové, Nadačnímu fondu Obnova Krušnohoří a Krušnohorské bílé stopě za podílení se na přípravách a organizaci veřejností tolik oblíbeného závodu.Více informací k závodu najdete na webu ŠERPA,  zde najdete výsledkovou listinu

 


Starší články