Psí spřežení na Lesné

Adrenalin a nezapomenutelné zážitky se skutečnými   severskými psy

Fantastickou podívanou zažili o víkendu návštěvníci Lesné. V zimní krušnohorské přírodě Ski areálu Lesná tu opět po roce bojovali  v závodu o Zimní pohár saňoví psi a jejich jezdci. Návštěvníci se na několik okamžiků stali součástí tréninku a výcviku čtyřnohých závodníků a byli svědky oddaného přátelství a lásky mezi mustrem a jeho psem. Dramatické chvíle plné emocí předvedli organizátoři Horského klubu Lesná a TJ Sokol Maxičky hromadným startem všech závodících psů v kategorii SPRINT. Na startu se objevilo 50 musherů v pěti kategoriích s jedním či dvěma psy a spřežení o čtyřech, šesti nebo osmi psech podporováni hlasitým křikem svých jezdců a fanoušků.

Jednou z hlavních priorit organizátorů bylo vymezení závodní tratě tak, aby po celou dobu závodu byli závodníci svým fanouškům na očích. Velké díky patří všem, kteří se na uskutečnění závodu podíleli, zvláště pak fanouškům, kterých se na vrcholky Krušných hor přijelo podívat dvakrát více než v loňském roce.

Přítomným byl také představen krátkou prezentací přeshraniční projekt realizovaný v rámci Programu Cíl 3 s názvem "Přeshraniční celoroční cestovní ruch v regionu Seiffen - Lesná", který je určen převážně pro aktivní milovníky cykloturistiky.

 


Starší články