Revitalizace Krušnohoří zblízka!

Naturschutzzentrum Erzgebirge pořádá spolu se svými partnery – Scholou Humanitas z Litvínova a pozemkovým spolkem Fergunnou ČSOP z Teplic – v rámci projektu „Pestrý-Bunt. Přátelé biodiverzity v Krušných horách/ Erzgebirge“ podporovaného Evropskou unií v programu Cíl 3 dvojjazyčnou výstavu. Putovní výstava se tematicky věnuje Evropské soustavě chráněných území v Krušnohoří/ Erzgebirge a bude střídavě prezentována na německé a české straně.
V českém i německém jazyce se návštěvníci výstavy dozví zajímavosti o biotopech, živočiších a rostlinách typických pro Krušné hory, jako i informace o významných chráněných území česko-německého příhraničního regionu. Výstava dále informuje o hlavních cílech projektu „Pestrý-Bunt“, jehož stěžejními tématy jsou ochrana druhů a biotopů, ekologická výchova o biologické rozmanitosti a s tím spojená práce s veřejností (bližší informace o projektu získáte na www.pestry-bunt.eu).
 

Zahájení proběhlo dne 22.7. v 15 hodin na Lesné na půdě Krušnohorského lidového domu. Na fotografie se můžete podívat níže.

Výstava bude na Lesné k vidění od 22.7. do 25.9.2012 každý den od 9:00 do 18:00

 


Starší články